Værd at se

Her finder du inspiration til gå ture i Mariagerfjords smukke natur eller besøge Vikingemuseet Fyrkat, Bies Bryghus, GASmuseet, KunstEtagerne, Lystfartsmuseet, en tur med Svanen på Mariagerfjord, Nordisk Dyrepark, Boldrup Museum, Verdenskortet, Saltcenteret i Mariager eller besøge en af de tre golf baner tæt på Hobro.Der er mange andre aktiviteter og seværdigheder i området - som Bramslevbakker - Thingbæk / Rebildcentert Kalkminer - Stinesminde - Guldbæk Vingård - Randers Regnskov - Djurs sommerland - Nationalpark Rebild Bakker/Rebild Porten - kig længere nede på siden og find mere information.

MariagerfjordGuiden

Her finder du alt om vandring (Vandrestier m.m.) Cykling (Cykelruter m.m.) Kulturhistorie (Dania m.m.) Børn (Naturlegepladser m.m.) Fiskeri (Gode fiskesteder m.m.) Sejllads (Havne m.m.) Foldere (vandrestier, cykelruter m.m.)            http://mariagerfjordguiden.dk

Danmarks smukkeste gåtur

Panoramaruten

Den nye vandrerute starter ved Hobro Lystbådehavn og kan klares af de fleste. Når man først lige har klaret trappen i starten af ruten, kan man puste ud på turen ud til Bramslev Bakker. Undervejs er der bænke, hvor man kan nyde landskabet og udsigterne over fjorden. Hvor udturen mest gik oppe i højderne, går turen tilbage til Hobro for det meste langs fjorden, så man kommer helt tæt på vandet.

Selve gåturen tager cirka fire timer. Ruten går på en blanding af stier, græsspor og grusveje. Der er lavet en folder om ruten, men der er også skilte med information om ruten på P-pladserne ved lystbådehavnen og i Bramslev Bakker. Undervejs er ruten skiltet med pæle og hvide markeringer, så der ikke er noget at tage fejl af.

Se mere på Mariagerfjord- guiden :
http://mariagerfjordguiden.dk/da-dk/vandring/vandrestier/panoramaruten-mariager-fjord

Besøg Vikingemuseet Fyrkat

Blot 4 minutters kørsel fra Bed and Breakfast Hobro ligger Fyrkat, hvor du først kommer til Vikingegården med de karakteristiske gule huse fyldt med vikingeliv og levende værksteder med alt fra smedearbejde, håndarbejde og madlavning - samt besøgscenter, museumsbutik og en mytologisk legeplads ved vikingegården. Ringborgen og langhuset finder du ved at fortsætte en lille kilometer længere ud ad vejen, langs det smukke naturområde ved Onsild Ådal - kommer du til stedet, hvor selve ringborgen lå.

Vikingegården

Vikingegården består af ni rekonstruerede huse.  Både beboelseshuse og værksteder, blandt andet en smedje, er opført af egetømmer med lerklinede vægge og stråtag. Det er på vikingegården, du finder publikumsfaciliteter som billetsalg, toiletter og en velassorteret museumsbutik.  Lige ved siden af vikingegården ligger en mytologisk legeplads.En entrébillet til Fyrkat gælder også til Hobro Museum, hvor de arkæologiske fund, der er gjort omkring borgen, er udstillet.


Se mere på :  https://nordjyskemuseer.dt-fyrkak/u/vikingemuseet

Langhuset

Langhuset og Ringborgen finder du ved at fortsætte en lille kilometer længere ud ad vejen, langs det smukke naturområde ved Onsild Ådal - kommer du til stedet, hvor selve ringborgen lå. 
Vikingeteater i langhuset - I mere end 20 år har amatørteatret Fyrkatspillet indtaget langhuset med både dramatiske og humoristiske fortællinger fra vikingetiden.

Ringborgen

Husenes beliggenhed er i dag markeret med hvide sten, så man får et indtryk af det imponerende bygningsværk. Ingen af de oprindelige ringborge findes i dag, men på fyrkat markerer en jordvold, hvor ringborgen omkransede de oprindelige 16 langhuse,der lå bag borgens palisade hegn.

Bie´s historie - den korte

Bies bryghus består i dag af Bie´s Bryghus / Restaurant som ligger ved gågaden, 17 minutters gang fra Bed and Breakfast Hobro.

I Hobro ligger et fantastisk lille stykke Danmarkshistorie, nemlig historien om Danmarks ældste - stadig fungerende bryggeri.

Det hele startede i 1841 hvor Bie brødrene Frederik og Anton Bie stiftede et bryghus på adressen Adelgade 26. I 1846 sælger de bryggeriet til deres yngre broder Hans Jacob Bie for 1.400 rigsdaler. Restaurant, et mikro-bryggeri samt et flot museum, alt sammen på netop dét sted,  hvor det hele startede i 1841,  nemlig Adelgade 26 - 9500 Hobro.

Bie´s gård miljø

Stemningen og hyggen kan ikke være bedre, når du indtager en af de skønne Bies øl.Besøg hjemmesiden https://www.biesbryghus.dk

Indgang til Bie´s fra gågaden

Besøg Bie´s Bryghus eller restaurant i det smukke gårdmiljø.Besøg hjemmesiden https://biesrestaurant.dk

Restauranten et besøg værd

God mad og Bies øl i - absolut et besøg værd. Restaurantens åbningstider:Onsdag 17:00 - 21:00 (onsdagsflæsk)
Torsdag - Lørdag 12:00 - 21:00
Søndag 10:00 - 16:00


Aktiviteter

Aktiviteter som golf, der finder du tre meget forskellige og spændende golfbaner  -  Hobro Golfklub, Volstrup Golfklub og Mariagerfjord Golfklub. Hvis du ikke er til golf, er der andre aktiviteter som Mariager - Handest veterantog - Nordisk Dyrepark -Verdenskortet - Boldrup Museum - Saltcenteret i Mariager - "Hjuldamperen" Svanen fra Hobro til Mariager og retur til Hobro.

Mariager Saltcenter

Kom og oplev Mariager Saltcenter, på den hyggelige havn ved Mariager Fjord. Her kan I træde ind i vores verden af salt og blandt andet opleve sydesaltets tilbliven i sydehytten, ’saltminen’, biografen, udstillingen om videnskaben bag saltet, eller hoppe i ’Det Døde Hav’. I Café Salt kan I få stillet appetitten med forskellige lækre retter og nyde den skønne atmosfære med udsigt over fjorden, og i Saltbutikken kan I finde et hav af spændende produkter med det berømte Mariager Sydesalt.
Se mere på : https://saltcenter.dk

Volstrup Golfklub



Volstrup golfbane indbyder til mange besøg. Ikke fordi den er sværere end andre baner, heller ikke fordi den er lettere end andre baner. Men fordi helhedsoplevelsen er i centrum. Hullerne er unikke, naturen er fantastisk, dyrelivet er mangfoldigt, landskabet er varierende og stilheden er beroligende.

Hobro Golfklub

Med sin beliggenhed i bunden af Mariagerfjord og med fjordkik til Hobro By er Hobro Golfklub et besøg værd. Kom og oplev en fantastisk bane med greens i verdensklasse og den gode stemning, som kun en klub med mange frivillige kan byde på.



Mariagerfjord Golfklub

Mariagerfjord Golfklub blev indviet 1. September 2007 og er tegnet af banearkitekten Michael Traasdahl Møller. Banens længde er 5.587 meter fra gul tee og med banens par på 71 er der et væld af udfordringer uanset handicap.  Vi glæder os til at tage imod dig som gæst, på det vi synes er ‘Danmarks smukkeste udsigt’, men tag os på ordet og kom selv og se!!!

Veterantog Mariager -Handest

Når du har købt din billet, er rejsen begyndt. En ”tur/retur Mariager-Handest” er en billet brunt pap, ganske som den, stationsforstanderen i billetlugen solgte for hundrede år siden. Togføreren fløjter afgang, og rejsen begynder. 17 kilometer gennem noget af det smukkeste Danmark: Fjord, købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er 30 kilometer i timen, så du når at få sjælen med. Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager 45 minutter hver vej, og der er nok at se på undervejs.

Trekantruten 

Trekantruten er en mulighed for at kombinere en tur med Mariager Fjords ”hjuldamper” Svanen med en togtur med Mariager - Handest Veteranjernbane og en lokal bus Handest - Hobro eller omvendt. På ruten kan et af de smukkeste stykker Danmark opleves. Turen udgår fra både Mariager og Hobro Havn.  Da der er en begrænset kapacitet på ruten, anbefales at booke online, eller bestille plads så snart som muligt på Tlf. +45 98 52 46 77.





"Hjuldamperen" Svanen

Velkommen ombord!
En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser.

Svanen er bygget i 1994 på Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri. Passagerkapaciteten er 98 personer. Svanen har ældre- og handicapvenlige adgangs- og toiletforhold. Mariager Fjord er Danmarks længste egentlige fjord. Sejlturen fra Hobro til Als Odde er på 43 km (23,3 sømil) og fjorden besejles hele sommeren af ”hjuldamperen” Svanen, der lægger til i Hobro, Bramslev og Mariager.


Verdenskortet

Besøg Verdenskortet i Klejtrup tæt på Hobro

TAG FAMILIEN MED JORDEN RUNDT


Oplev hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder… Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af søen med dejlige grønne opholdsarealer samt en oplevelsespark med søde klappedyr, hoppepude, en sjov labyrint, en skatte jagt og meget mere.









Nordisk Dyrepark

Tre unge har overtaget parken kort inden sæsonstart 2022 og har derfor kun haft begrænset med tid til at udvide alle de anlæg som de har planer om.

Gæster vil dog allerede kunne opleve nye dyreanlæg og udvikling af parken og bringe en fremtid med øje for spændende oplevelser for gæsterne og ikke mindst et højt dyrevældfærd.

Vi hylder Hobros historie som vikingeby og indfører gradvist mere og mere vikingetema i parken, og der vil i højsæsonen være aktiviteter, hvor både børn og voksne kan prøve kræfter med bueskydning, uldarbejde

 

Boldrup Museum

Boldrup er et lille landbrugsmuseum med afgrøder og dyr. Et trelænget husmandssted danner rammen om museet og viser, hvordan tilværelsen så ud for en familie omkring år 1900. Familien på gården har holdt husdyr, dyrket jorden og haft kålgård med kartofler, kål, løg og krydderurter og en lille blomsterhave.
Boldrup Museum har en række tidstypiske danske husdyrracer som grise, får, geder, kaniner, gæs, høns og duer. Du må gerne gå ind til kaninerne og kæle for dem.
Museet har tilknyttet en meget aktiv museumsforening, der byder på aktiviteter, både når der skal sås og høstes, når der skal slynges honning, klippes får og presses æbler. Der kan derfor være entré på udvalgte aktivitetsdage, men ellers er det ganske gratis at besøge museet, og møder man en åben dør, er man velkommen til at gå ind – i både stuehus og stald.

Lystfartøjsmuseet på Hobro havn

Lystfartøjsmuseet har til huse i et af de maleriske gamle pakhuse på Hobro Havn. Museet har lystsejlads i bredeste forstand som sit felt, og udstillingerne, som er i flere etager, viser alt fra gamle pramme og påhængsmotorer til kajakker og kommunikationsudstyr. Som besøgende kan du stige ombord på krydsjagten Silvana og fornemme duften af tjære og træ og få et glimt af dagliglivet ombord.
Det’ for børn
Lystfartøjsmuseet har en aktiv venneforening, som har sat flere sjove tilbud til børnefamilierne i søen. Ved kneb og knob-bordet kan børn fx øve sig i at binde knob eller de kan prøve kræfter med trække sandsække med taljer og trisser og opdage, hvordan en anderledes fordeling af vægten kan gøre tunge ting lettere.




GASmuseet på Hobro havn

GASmuseet er indrettet i Hobros gamle bygasværk, der ligger ved Hobro Havn og den smukke Mariager Fjord. Værket blev bygget i 1898, og GASmuseet blev indviet i ny renoverede bygninger i 1998. Besøg GASmuseet i Hobro. Det er et skatkammer af alt fra de første gaslamper til den nyeste energiforsyning. Se det gasdrevne køleskab fra 1959, de nyeste gaslamper samt oldemors gasovne, hvor alt som bekendt lykkedes. GASmuseet er stedet for fordybelse, opdagelse og eksperimenter. GASmuseet ligger på Hobro Havn og ud til Mariager Fjord. Omgivelserne er smukke og på havnen ligger andre museer, cafeer og et teater samt et galleri - alt er åbent om sommeren, og der er rigeligt til en hel dag.



Kunstetagerne ved gågaden

I Kunstetagerne, som er en del af Bies Gaard, kan man til stadighed opleve et udvalg af mindre skulpturer, malerier og skitser fra Hobro Kunstsamling. 

Bjælkerummet, man træder ind i fra biblioteket, rummede den gamle hestestald – og karlekammer. Rundt på etagerne kan man finde gamle remtræk til maskiner og transportere. Øverst står bryggeriets store vandbeholder tæt ved en af de oprindelige siloer til kornspiring. Og mellem hanebjælkerne finder man en næsten kunstfærdigt udformet kværn, hvorfra kornet gennem firkantede trærør blev fordelt.

Der er gratis adgang til Kunstetagerne gennem Hobro Bibliotek.



Andre seværdigheder i området

Her finder du andre aktiviteter eller seværdigheder med udgangspunkt fra Bed and Breakfast Hobro - der er vist hvor mange kilometer og minutter det tager, for at komme til de forskellige seværdigheder.

Guldbæk Vingård - 40km/40min.

Guldbæk Vingård - https://xn--guldbkvingrd-2cbi.dk/

Thingbæk Kalkminer - 25km/25min.

Thingbæk Kalkminer  - https://www.rebildcentret.com/

Rebild Bakker/Rebild Porten - https://www.rebildporten.dk

Bramslevbakker - 12km/17min.

Bramslevbakker - https://www.naturturist.dk/bramslev/bakker.htm

Daugbjerg Kalkgruber - 58km/50min.

Daugbjerg Kalkgruber - https://daugbjergkalkgruber.dk/

Stinesminde - 18km/21min.

Stinesminde - https://realdania.dk/projekter/stinesmindes-havn