Værd at se

Her finder du inspiration til gå ture i Mariagerfjords smukke natur eller besøge Vikingemuseet Fyrkat, Bies Bryghus, Gasmuseet, Kunst Etagerne, Lystfartsmuseet eller en tur med Svanen på Mariagerfjord, samt meget mere.

Danmarks smukkeste gåtur

Panoramaruten

Den nye vandrerute starter ved Hobro Lystbådehavn og kan klares af de fleste. Når man først lige har klaret trappen i starten af ruten, kan man puste ud på turen ud til Bramslev Bakker. Undervejs er der bænke, hvor man kan nyde landskabet og udsigterne over fjorden. Hvor udturen mest gik oppe i højderne, går turen tilbage til Hobro for det meste langs fjorden, så man kommer helt tæt på vandet.

Selve gåturen tager cirka fire timer. Ruten går på en blanding af stier, græsspor og grusveje. Der er lavet en folder om ruten, men der er også skilte med information om ruten på P-pladserne ved lystbådehavnen og i Bramslev Bakker. Undervejs er ruten skiltet med pæle og hvide markeringer, så der ikke er noget at tage fejl af.


Besøg Vikingemuseet Fyrkat

Blot 4 minutters kørsel fra Bed and Breakfast Hobro ligger Fyrkat, hvor du først kommer til Vikingegården med de karakteristiske gule huse fyldt med vikingeliv og levende værksteder med alt fra smedearbejde, håndarbejde og madlavning - samt besøgscenter, museumsbutik og en mytologisk legeplads ved vikingegården. Ringborgen og langhuset finder du ved at fortsætte en lille kilometer længere ud ad vejen, langs det smukke naturområde ved Onsild Ådal - kommer du til stedet, hvor selve ringborgen lå.

Vikingegården

Vikingegården består af ni rekonstruerede huse.  Både beboelseshuse og værksteder, blandt andet en smedje, er opført af egetømmer med lerklinede vægge og stråtag. Det er på vikingegården, du finder publikumsfaciliteter som billetsalg, toiletter og en velassorteret museumsbutik.  Lige ved siden af vikingegården ligger en mytologisk legeplads.En entrébillet til Fyrkat gælder også til Hobro Museum, hvor de arkæologiske fund, der er gjort omkring borgen, er udstillet.

Langhuset

Langhuset og Ringborgen finder du ved at fortsætte en lille kilometer længere ud ad vejen, langs det smukke naturområde ved Onsild Ådal - kommer du til stedet, hvor selve ringborgen lå. 
Vikingeteater i langhuset - I mere end 20 år har amatørteatret Fyrkatspillet indtaget langhuset med både dramatiske og humoristiske fortællinger fra vikingetiden.

Ringborgen

Husenes beliggenhed er i dag markeret med hvide sten, så man får et indtryk af det imponerende bygningsværk. Ingen af de oprindelige ringborge findes i dag, men på fyrkat markerer en jordvold, hvor ringborgen omkransede de oprindelige 16 langhuse,der lå bag borgens palisade hegn.

Åbningstider 2023

 6. april - 10. april (Påske) Alle dage kl.10 - 16 -
1. maj - 31. maj  Alle dage kl. 10-16
1. juni - 31. august  Alle dage kl. 10-17
1. september - 30. september Alle dage kl.10-15
14. oktober - 22. oktober (efterårsferien) Alle dage kl. 10-16
 9. december Vintersolhvervsmarked  Kl.12-16 
   
Entre : Voksne kr. 75 - Børn og unge under 18 år: Gratis
Studerende: 60 kr. Grupper (15 pers.): 60 kr. pr. person
Politiken Plus : 56.25 kr. - Klub Nordjyske : Gratis adgang for to personer
Adresse - Fyrkatvej 37 B & Fyrkatvej 45

9500 Hobro
www.nordmus.dkBie´s historie - den korte

Bie´s Bryghus / Restaurant ligger ved gågaden, 17 minutters gang fra Bed and Breakfast Hobro.

I Hobro ligger et fantastisk lille stykke Danmarkshistorie, nemlig historien om Danmarks ældste stadig fungerende bryggeri.

Det hele startede i 1841 hvor brødrene Frederik og Anton Bie stiftede et bryghus på adressen Adelgade 26. I 1846 sælger de bryggeriet til deres yngre broder Hans Jacob Bie for 1.400 rigsdaler.

Bies bryghus består i dag af en restaurant, et mikro-bryggeri samt et flot museum, alt sammen på netop dét sted hvor det hele startede i 1841, nemlig Adelgade 26 9500 Hobro.

Bie´s gård miljø

Stemningen og hyggen kan ikke være bedre, når du indtager en af de skønne Bies øl.Besøg hjemmesiden https://www.biesbryghus.dk

Indgang til Bie´s fra gågaden

Besøg Bie´s Bryghus eller restaurant i det smukke gårdmiljø.Besøg hjemmesiden https://biesrestaurant.dk

Restauranten et besøg værd

God mad og Bies øl i - absolut et besøg værd. Restaurantens åbningstider:Onsdag 17:00 - 21:00 (onsdagsflæsk)
Torsdag - Lørdag 12:00 - 21:00
Søndag 10:00 - 16:00